luni, 16 iunie 2008

Ce ziceam de vot?

Sa nu va duceti. Era pierdere de timp. Curtea Constitutititionala a respins proiectul liberalilor. Si pe al lui Parvulescu. Am scris intr-un blog anterior ce fel de scrutn as prefera. Modelul german imi pare si acum cel mai bun. Se aseamana si al liberalilor cu el. Curtea Constitutionala a decis insa ca acest proiect incalca Constitutia Romaniei. Din pacate nu am vazut nicaieri proiectul liberalilor ci doar am citit despre continutul sau. Asta pt ca adesea ziaristii habar nu au ce scriu. Daca le spune cineva ca un mar este verde pt ca asta e culoarea lui naturala nu mai verifica informatia... ca sa nu mai zic de anchete.
BTW... Stie cineva cum se fac anchetele in presa? Va spun eu. Sunt mai multe tipuri de anchete. iar anchetele din ziara sunt rezultatul conflictului intre oamenii de afaceri de la noi. nu trebuie sa va mai explic faptul ca nici unul nu a facut afaceri... hai sa le zicem corecte. Cinstite in nici un caz. Toti au fentat intr-un fel sau altul legea. Problema este insa cand doi "oameni de afaceri" incep sa se bata intre ei pt aceeasi felie dulce de cozonac. Pentru acelas borcan de miere... atunci incepe razboiul intre ei si incep sa trimita la procurori, la ziare informatii despre celalalt. Astfel ziaristul primeste informatii si dovezi de gata el trebuie doar sa scrie frumos "marea dezvaluire".

Ziaristul isi ia niste bani frumosi pt ca a scris de rau, si bineinteles nu poate fi acuzat de lipsa de deontologie: informatiile puse de el in paginile ziarului sun perfect adevarate. Nu minte deloc. ah, bineinteles ca editorul ziarului accepta informatiile. Apoi da celui atacat in paginile sale un drept la replica. pe 2 pagini de ziar. care costa in jur de 20.000 euro...

Celalt tip de anchete sunt cele cu substrat politic in aces caz se fac scapate de la dosar in mod intentionat informatii de catre institutia care ancheteaza cazul. (DNA in ultimul timp).

0 comentarii:

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP