luni, 16 iunie 2008

eli, eli lama sabactani


Cativa au vazut scrie in statusul meu de la yahoo messenger cuvintele "eli, eli lama sabactani" si m-au intrebat ce inseamna. Am sa explic indata. Cuvintele sunt in vechea aramanica, limba vorbita in Palestina/Israel acum 2000 de ani cand s-a nascut si a trait Isus Hristos. Sunt ultimele cuvinte rostite de Hristos pe cruce inainte de a muri... Inseamna:
"Doamne, Dumnezeul meu de ce m-ai lasat"
Voi explica acum si ce se semnificatrie au pentru mine. Ei bine de cate ori imi vin in minte aceste cuvinte, fie ca sunt bine dispus fie ca simt cum totul se darma, imi dau seama ca si altii au fost disperati... si daca Dumnezeu si-a lasat in chinuri fiul de ce m-ar scuti pe mine?... si daca fiul lui s-a indoit de el... de ce nu as avea si eu dreptul sa il intreb acelas lucru pe Dumnezeu?... dar, repet, aceste cuvinte imi spun si ca au fost altii care au suferit si care sufera de mii de ori mai mult...
...fara sa vreau imi vine in minte o farza scrisa de Alexandru VAKULOVSKI in romanul "Letopizdet"... " Pe fratele meu atat l-a futut Dumnezeu incat a ajuns sa Il iubeasca"

1 comentarii:

willi14 11 martie 2009, 19:12  

auz Mcgogoo..nu te iau in nume de rau..dar lui Dumnezeu nu`i plac vorbele alea.." Pe fratele meu atat l-a futut Dumnezeu incat a ajuns sa Il iubeasca"
Domnul nu obliga pe nimeni sa`l urmeze...el a dat posibilitatea de a alege..
daka citesti commu asta...punete in genunchi si roagal pe domnul sa te ierte caci el si pt a murit pe cruce..si pt a suferit...si te poate mantui

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP