luni, 14 iulie 2008

Nati Meir si Bogdan Olteanu dati in judecata


Nu pot decat sa ma amuz. Pe de o parte. Pe de alta insa ma bucura faptul ca romanii incep sa isi cunoasca drepturile si sa le apare. O stire aparuta pe Comunicatemedia.ro arata ca doi detinuti din Penitenciarul Jilava i-au dat in judecata pe deputatul Nati Meir si pe Presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu pentru faptul ca acestia nu au solutionat “in termen de 30 zile, maxim 45 de zile” cererile trimise.
xCitez din comunicat:
<< " Cei care au afirmat despre mine ca sunt aparatorul detinutilor, pot constata din aceasta plangere, ca sunt apreciat de catre cei inchisi doar daca dau curs cererilor lor, in caz contrar, risc sa fiu dat in judecata si sa mi se solicite daune de sute de mii de Euro. Regret ca nu pot rezolva miile de petitii ce-mi sunt adresate, cu toate acestea, voi continua sa le apar drepturile si sa-i reprezint in Parlamentul Romaniei” a declarat deputatul Nati MEIR
Procesul urmeaza sa aibe loc in data de 23 Septembrie 2008 la Curtea de Apel Bucuresti.
>>

Ce ma amuza? faptul ca cei doi solicita 100.000 euro celor doi parlamentari. Sa fim seriosi. Nu cred ca au sa castige. In primul rand pentru ca au fost mutati din penitenciarele in care erau si daca au primit raspuns cu siguranta acesta a ajuns dupa ce ei nu mai erau acolo. (sursa: deputat Nati Meir)
In urma cu cateva saptamani Nati Meir imi spunea:

"Pentru majoritatea romanilor un detinut este un om mort. El nu mai conteaza pentru societate. ce se intampla cu el acolo nu stie nimeni."

Nu sunt un apologet al eliberarii acestora. Cred ca fiecare din cei condamnati trebuie sa plateasca pentru faptele lor. Libertatea este cel mai de pret dar al fiecaruia din noi. Lipsa acesteia este o pedeapsa destul de grava. Nu cred insa ca cei inchisi sa fie chinuiti. Porunca divina spune ca " "ne iarta noua gresalele noastre precum si noi iertam gresitilor nostri". dupa ispasirea pedepsei pentru fostii puscariasi nu mai este loc in societate. Sunt damnati si nu mai pot fi acceptati de societate.
Gestul celor doi de a-i da in judecata pe detinuti este insa unul de indrazneala. Arata ca si ei au drepturi si pot sa le apere. Este un gest mai mult simbolic. Pe de alta parte se stie ca cei mai mult detinuti recurg la tot felul de subterfugii pentru a parasi, fie si numai pentru cateva ore inchisoarea. Nu cunosc multe cazuri in care cetatenii sa fi dat statul in judecata si sa fi castigat in Romania. Probabil cei doi stiu ca nu au succes in actiunea lor... gestul este demn de mentionat.............
"I am the Lizard King. I can do Anything!!!" (Jim Morrison)
Publicat de
John McGogoo aKa johnnyKid

0 comentarii:

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP