marți, 12 august 2008

Ghişeul Virtual de Plăţi, accesibil la nivel naţional până la sfârşitul anului

Am anuntat ca am sa postez comunicate care sunt de interes general, asa ca, postez mai jos inca un comunicat al MTCI pentru cei interesati.

Ghişeul Virtual de Plăţi a fost dezvoltat de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei ca un instrument complex, capabil să adauge rapid funcţionalităţile de plată cu cardul bancar în cadrul oricărui sistem informatic existent.
Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale, aflată în surbordonarea Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnoloigiei Informaţiei, în calitate de administrator al Ghişeului Virtual de Plăţi, a început pe 7 august a.c. consultarea publică în vederea elaborării unui proiect de decizie cu privire la operarea şi utilizarea Ghişeului Virtual de Plăţi la nivel naţional.
Conform propunerii de decizie, orice autoritate a administraţiei publice locale sau centrale va putea beneficia de serviciile Ghişeului Virtual de Plăţi prin simpla interconectare a sistemelor proprii cu acesta.
Prin intermediul Ghişeului Virtual de Plăţi se urmăreşte asigurarea transparenţei în furnizarea de informaţii şi servicii publice, eficienţa utilizării fondurilor publice, accesul egal, nediscriminatoriu la informaţii şi servicii publice, confidenţialitatea şi garantarea protejării datelor cu caracter personal, asigurarea disponibilităţii informaţiilor şi a serviciilor publice. De asemenea, proiectul se înscrie în demersurile MCTI de modernizare a administraţiei şi este consistent cu strategia MCTI de asigurare a tranziţiei către Societatea Informaţională.
Ghişeul Virtual de Plăţi este accesibil din anul 2006 în Bucureşti, prin intermediul său putând fi plătite amenzile de circulaţie. De asemenea, din prima jumătate a acestui an, Ghişeul Virtual de Plăţi este utilizat pentru încasarea taxelor şi impozitelor locale în sectorul 6 al Capitalei.
Consultarea publică pentru extinderea Ghişeului Virtual de Plăţi la nivel naţional se poate face la adresa www.assi.ro, secţiunea Comunicare.

John McGogoo aKa johnnyKid

0 comentarii:

Sponsori

Blog Archive

E-mag

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP